3. Dankbaarheid op donderdag #3

(Ge vindt Rebels Nederlands op SpotifyGoogleApple of uw favoriete podcast platform.
Nog nooit een podcast geluisterd? 
Ga dan hier eens kijken hoe het moet!)

Dag lieve luisteraars,

Vandaag is donderdag, die dag begint met een D, de D van dankbaarheid.

En omdat vandaag de derde aflevering is, ook met een D, en we dus al twee weken bezig zijn, heb ik een eerste winnaar van het half uurtje taalcoaching! De gelukkige persoon krijgt vandaag een mailtje van mij, en ik was superblij om al die positieve dingen te lezen, dus daar ben ik dan ook weer heel dankbaar voor 🙂

Wilt gij ook een mini-coaching Nederlands winnen? Dan kunt ge ook het dankbaarheidsblaadje downloaden, invullen, en naar mij mailen. De volgende winnaar kies ik op 29 juli, over twee weken dus.

Goe, ik begin met mijn week, vorige week donderdag, dat lijkt al heel lang geleden opeens. Maar ik weet het nog.

Het hoogtepunt van mijn dag was de middag: toen deed ik een uitstapje naar ‘t stad, en meerbepaald naar twee winkels. Eerst ging ik langs de Melting Pot, dat is een tweedehands kledingwinkel waar ge voor 15 euro per kilo kleren kunt kopen. Jep, ge hoort het goed: de kleren worden daar per kilo verkocht. Ik kocht er een losse en lichte broek voor maar 2,5 euro, zalig toch? Daarna had ik met een studente afgesproken in De Wieuw, da’s ne winkel waar ze kunstmateriaal verkopen, en dus ook papier en penselen en notitieboekjes en… allemaal dingen waar ik zot van ben, en zij ook. We combineerden dus een les over winkelen en schrijfgerief met écht kopen van dingen. Ik heb nu nieuwe pennetjes om mee te schrijven en oefenen, en de zoveelste notitieboek die ik eigenlijk niet nodig heb, maar wel ga gebruiken. 

Vrijdag ben ik naar Brussel gegaan, en heb ik afgesproken met twee vriendinnen die ik al lang niet meer heb gezien. Ik ben dankbaar voor de tijd die ik kan maken om overdag af te spreken, en voor die vriendinnen, van wie eentje mij haar huis heeft aangeboden voor de tijd dat zij met haar gezin op vakantie is. In ruil zorg ik voor haar planten, maar daar heb ik me deze zomer in gespecialiseerd, dus dat komt wel goed. Ze vertrekken volgende week, dus eerst ging ik nog een week terug naar Zürich.

Op zaterdag heb ik dus de trein genomen, en ik vind die Duitse treinen echt de max. Ook al zijn ze niet altijd op tijd, ik zit altijd heel comfortabel, kon deze keer veel werk doen, want er is wifi op de trein, en dan vliegen de 8 uur zo voorbij. Oh en als ge een hongertje hebt, dan gaat ge gewoon eten halen. De NMBS is er niks tegen! Natuurlijk kunt ge in België geen 8 uur op de trein zitten natuurlijk. Maar ja, ik ben heel dankbaar voor goeie treinverbindingen, want ik vind dat altijd een pak aangenamer dan met het vliegtuig gaan.

Zondag zeg ik merci voor mijn lief en mijn katten! Mja, technisch gezien zag ik ze zaterdag al, maar pas op zondag had ik de hele dag, zonder internet, om ten volle te genieten van de zon en die schatten. Ik was 7 weken weggeweest, dus het was grappig en raar om terug te zijn en te zien hoe de katten waren gegroeid, OK vooral verdikt, en hoe er kleine dingen veranderd waren in huis. Er is echt niks zo kalmerend als knuffels met de katten, als ge ze eens wilt zien, kunt ge kijken op mijn facebook of instagram, ik heb foto’s van Púca en Chili gedeeld.

Op maandag maakte ik een wandeling in de bossen met een vriendin, en kan ik zeggen dat ik echt heel dankbaar ben voor de propere lucht in Zwitserland, en de smaak van het kraantjeswater. Ja, de natuur is hier echt mooi en fris, dat is heel fijn.

Dinsdag heb ik iets voorbereid voor een mogelijke samenwerking, en al kan ik er nu nog weinig over vertellen, het gaf me super veel energie. Als het iets wordt, dan ga ik vanaf september elke week iets doen dat ik kei plezant vind, voor een organisatie die iets heel cool doet. Het heeft met Nederlands te maken, dus als het gaat gebeuren, dan zal ik het hier zeker delen. Maar voorlopig kan ik alleen zeggen dat ik heel dankbaar ben voor de kans!

En woensdag ben ik dankbaar voor de workshop mindful Nederlands en de ene persoon die is gekomen om mee te doen! Moest ge het nog niet weten, ik heb een gratis werkboek mindful Nederlands gemaakt. Wat zit er allemaal in? Een ademhalingsoefening, interessante artikels en stemmen over zelfzorg, schrijfprompts, ne liefdesbrief… alles wat ge nodig hebt om op een fijne en gezellige manier tijd te nemen voor uzelf, zelfzorg dus, en tegelijk uw Nederlands te verbeteren. Ge kunt het gewoon downloaden via mijn website, op de homepage of via het tabje “free guide”. Ik zal de workshop zeker nog eens doen, dus als ge u inschrijft, staat ge op mijn mailing lijst, en dan weet ge als eerste wanneer het nog eens doorgaat!

Hoe was uw week? Hebt ge kunnen stilstaan bij de dingen die u gelukkig maakten?

Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk, da’s echt waar, en ook een goeie weg naar meer Nederlands in uw dagelijkse leven. 

Volgende week ben ik er weer, en als alles goed gaat, dan ben ik niet alleen 🙂

Tot dan!

– – – – – – – – – – – – – – 

Deze transcriptie van de podcast Rebels Nederlands is een cadeauke voor u. Voor de laatste nieuwe afleveringen vindt ge de transcripties in de werkboeken. Dan kunt ge de podcast ook interactief maken! Wilt ge dat eens proberen? Ga dan hier eens kijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.