8. Dankbaarheid op donderdag #8

(Ge vindt Rebels Nederlands op SpotifyGoogleApple of uw favoriete podcast platform.
Nog nooit een podcast geluisterd? 
Ga dan hier eens kijken hoe het moet!)

Dag lieve luisteraars,

Vandaag is de laatste aflevering in de zomerreeks “Dankbaarheid op Donderdag”. Ik kan nu al zeggen dat ik dankbaar ben dat ik zo dankbaar ben geweest. Het was een moeilijke zomer voor mij, en ik denk dat ik zonder dit project misschien was gestopt met mijn dagelijkse gewoonte, die ik al meer dan 10 jaar heb volgehouden. Nu weet ik weer waarvoor ik het doe, en dat is fijn.

Vorige week heb ik iemand geïnterviewd voor het volgende seizoen van Rebels Nederlands, en de eerste vraag die ik haar heb gesteld, was: waarvoor zijt gij dankbaar?

Dit is wat ze mij vertelde:

Twee dingen eigenlijk: sowieso mijn zoontje, ik ben mama geworden vorig jaar, en ja, op voorhand weet ge niet goed hoe dat gaat uitdraaien natuurlijk eh, ouder zijn en mama zijn en al die dingen, ma ja ik kan me echt geen mooier leven wensen eigenlijk, zo’n vrolijk manneke in uw leven, dus daar ben ik zobiezo heel dankbaar voor.

En nog iets anders, en daar zult gij u ook wel in herkennen, denk ik: mijn werk en ‘t feit da’k ervoor gekozen heb om mijn eigen ding te doen en da’k nu in de zomer, da’s zo een beetje de ‘creative time’ dus da’s tof da’k mij aan mijn projecten kan wijden, en daarmee bezig zijn, en da zal voor u ook wel zo zijn denk ik, dus ja.

Absoluut, dat herken ik heel hard, ik vind dat ook leuk, en vooral tijdens de zomer, als het wat rustiger is, om dan zo aan alle projecten (ja, precies) te werken.

En inderdaad, deze zomer heb ik wel wat aan projecten gewerkt, en eentje daarvan is de podcast, waar ik wat vaker iemand zal interviewen. De eerste aan de beurt is Sofie, die ge net hebt gehoord, en die net als ik een eigen creatief project is gestart, al een aantal jaren geleden. Ze is de oprichtster van Goesting in Taal, en over twee weken kunt ge haar hier horen vertellen daarover.

Maar eerst vertel ik nog een beetje over mijn week in dankbaarheid.

Op nummer één staan de trouwe vriendinnen die me hebben bijgestaan in deze laatste moeilijke weken, bij wie ik voor de zoveelste keer kon zagen over mijn onzekere toekomst. Jaja, positief zijn is heel goed, maar soms is kunnen zagen en klagen ook belangrijk. En dan is het fijn dat er een paar vriendinnen klaar staan om te luisteren of helpen met een plek om efkes tot rust te komen. En daar ben ik nu ook, op een rustige plek, waar ik helemaal zelf rustig van word.

Daarna ook mijn lichaam dat het volhoudt om zoveel te reizen en met zware koffers te sleuren. Een lichaam dat niet meer elke dag dezelfde lekkere dingen kan eten, omdat ik te veel rondreis om die ingrediënten bij te hebben. Normaal start ik elke dag met verse gemberthee, maar dat is ondertussen al weer efkes geleden, helaas. Ik weet dat ik mijn lichaam niet vanzelfsprekend moet nemen, en dus zal ik snel weer naar mijn gezonde gewoontes teruggaan. In elk geval, merci lichaam, da ge gezond blijft, waardoor ik kan blijven doen wat ik graag doe.

Waar ik ook heel erg dankbaar voor ben, maar wat tegelijkertijd wel voor de zware koffers zorgt, zijn al mijn notitieboekjes, magazines, en creatief materiaal. Als ik me echt wil ontspannen, dan is dat hetgene wat me helpt. Lezen in een Duits of Spaans boekske, in mijn dagboek schrijven in het Frans, prentjes plakken en verven. De laatste tijd heb ik dat ook weer minder kunnen doen, maar da’s nie erg, het is er altijd, en dat vind ik de max.

Wat nog… de zon. Sinds ik terug ben in België, is de zon er altijd al geweest. Of dat heb ik zo toch ervaren, soms klopt het niet, maar nu kijk ik ook weer door het raam en word gelukkig van de zon zien. Zoals ik al eerder zei, merk ik het snel op als het zonnig is, en zeg ik dat dan tegen iedereen. De zon schijnt! 

Oh en als laatste, ik ben super dankbaar voor alle luisteraars die echt uit alle uithoeken van de wereld komen! Ik krijg daar een overzicht van, waar mijn podcast afleveringen het meeste worden gedownload, en na België en Nederland zijn er ook veel andere landen. Ik heb een grappige hobby: als ik ergens de naam van een plek zie, waar ik nog nooit heb van gehoord, bijvoorbeeld Bekasi in West Java, dat is de eerste plek in de lijst die ik niet herken, dan ga ik kijken op google maps waar dat ligt, ohja, in dit geval is dat in de buurt van Jakarta in Indonesië, en als ik dan nog wat meer tijd zou hebben, dan zou ik ook de street view optie gaan aanzetten, en beginnen rondkijken. Zo kan ik toch nog een beetje reizen, en dat is ook kei plezant.

Enfin, hier ga ik het bij laten, ik hoop dat ik voor sommigen onder jullie ook het dankbaarheidszaadje heb kunnen planten, en dat het veel geluk en appreciatie mag oogsten.

Vanaf volgende week krijgen jullie al het derde seizoen van Rebels Nederlands, en dat betekent

  • elke maand een interview met iemand interessant, zoals Sofie van Goesting in Taal
  • daarnaast een rebels thema dat mij bezighoudt, in september is dat hoogsensitiviteit
  • de week erna is het dan de beurt aan een meditatie, die elke maand anders is,
  • en de laatste week is nog een experiment, dus dat ga ik nog niet verklappen vooraleer ik zeker weet dat het lukt!

Als ge op mijn podcast mailinglijst staat, dat kunt ge doen door u in te schrijven op mijn website, dan krijgt ge vanaf nu een maandelijks e-mailtje met de hoogtepunten van de maand, zodat ge weet wat er gaat komen.

En zoals altijd, ik sta open voor suggesties: waarover wilt gij nog iets horen, welke thema’s interesseren u, welke vragen hebt ge. Laat het me weten.

Tot volgende week!

– – – – – – – – – – – – – – 

Deze transcriptie van de podcast Rebels Nederlands is een cadeauke voor u. Voor de laatste nieuwe afleveringen vindt ge de transcripties in de werkboeken. Dan kunt ge de podcast ook interactief maken! Wilt ge dat eens proberen? Ga dan hier eens kijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.