5. Dankbaarheid op donderdag #5

(Ge vindt Rebels Nederlands op SpotifyGoogleApple of uw favoriete podcast platform.
Nog nooit een podcast geluisterd? 
Ga dan hier eens kijken hoe het moet!)

Ik ben Alice en ik ben heel dankbaar dat we naar het museum zijn gegaan.
Ik ben Silke en ik ben dankbaar dat we nu op de camping zijn met mooi weer.

Lieve luisteraars,

Vandaag wordt een korte aflevering. Ik vind het geweldig om dankbaar te zijn, en al helemaal als ik dat met iemand kan delen, zoals vorige week, maar deze week was weer een uitdaging. Ik zeg het eerlijk, ik heb het moeilijk in mijn hoofd, en dan zou ik liegen als ik doe alsof ik elke dag dankbaar ben geweest. Dat was helemaal niet zo deze week.

Maar, ik moest vandaag nog meegeven dat er weer een winnaar is geweest van de dankbaarheidsoefening, en ik vond haar antwoorden echt heel tof! Dus ik ben dankbaar dat ik dankzij deze mailtjes toch ook mee kan genieten van het geluk van de anderen. Over twee weken kies ik weer een nieuwe winnaar, dus als ge zin hebt in een mini-coaching, maar mij misschien ook wel gewoon een hart onder de riem wil steken, mail mij naar sietske@feelinflemish.be met de dingen waar gij deze week, of deze maand, dankbaar voor zijt geweest.

Ik ga hier een paar puntjes selecteren van de vorige week, deze keer niet per dag, want er zijn dagen geweest die ik eigenlijk niet meer wil vermelden.

Het eerste zijn kookboxen. Ik vind het super belangrijk om gezond te eten, ik weet ook dat dat een effect heeft op mijn fysieke én mentale gezondheid, maar het is niet altijd gemakkelijk om zowel te plannen wat ik ga eten, dan boodschappen te doen, en dan nog alles te koken. Zeker met donkere wolken in uw hoofd. Ik ben veel alleen, en ik hoor van veel mensen dat dat niet motiveert om veel te koken. Ik snap het. Voor de drie weken dat ik hier ben, heb ik mezelf getrakteerd op zo’n kookboxen, met 4 gerechten voor 2 personen, met andere woorden: 8 keer gezond eten voor mezelf. En zo kan er eens gemakkelijker iemand op bezoek komen om mee te eten. Dikken bal dus, zoals we in Antwerpen zeggen.

Ik ben ook dankbaar voor vrienden die in de buurt wonen, en waar ik eens een namiddagske ben gaan hangen. OK, ik moet wel toegeven dat ik daar heb zitten werken, en ‘t was zondag, maar da’s net het schone: vrienden waar ge gewoon mee in één ruimte kunt zitten, en waar elkaars aanwezigheid soms genoeg is. Dat er ook nog twee schattige katten rondliepen, was natuurlijk een heel grote bonus. En dat ik dan ‘s avonds nog mee mocht eten, en daarna nog mee naar een feestje kon gaan, was al helemaal plezant.

Ik vroeg hen ook waarvoor zij dankbaar zijn geweest deze voorbije week. En ik geef eerlijk toe, ik ben een beetje jaloers op hun antwoord.

Deze week ben ik dankbaar voor mijn lichaam en de natuur, omdat ik een prachtige trektocht heb gemaakt in de Elzas regio, in Frankrijk, en ik heb heel veel gezweet en een beetje afgezien en de zon gevoeld op mijn huid, maar er enorm van genieten, van die fysieke activiteit, en van echt levend te zijn, en de frisse lucht te ruiken, de bomen te zien. Weinig mensen ook rond mij, da was echt fijn. En dan te kamperen, een beetje back to basics. Dus daar ben ik dankbaar voor, dat ik alles kon loslaten, en niet te veel moest bezig zijn met mijn leven in de stad.

Deze week ben ik dankbaar dat ik op vakantie ben kunnen gaan. Want ik ben vorig jaar, door de Coronacrisis, niet zo veel op vakantie kunnen gaan, en ik heb mijn vakantiedagen van vorig jaar overgezet naar dit jaar. En nu heb ik een heel lange vakantie, en ik besef dat het heel goed doet om te kunnen veranderen van omgeving, om in de zon te kunnen zijn, en, ja, te genieten van de tijd samen met vrienden, en niet aan mijn werk te hoeven denken.

En ge zijt op veel vakanties geweest hé, welk was uw favoriete vakantie tot nu toe? Berlijn

Ja, ik heb eigenlijk getelewerkt vanuit Berlijn, maar dat voelde wel een beetje als vakantie, maar ik heb echt wel gewerkt hoor.

Haha, ik denk niet dat uw werkgever gaat luisteren ma bon.

Leuk om mijn eigen lach terug te horen! Ge hoorde eerst Hannah, en daarna Pieter. Ik vraag me af, zonder dat ik het u zeg, kunt ge horen uit welke streek ze komen?

Over verschillende streken gesproken, het laatste waar ik nog dankbaar voor wil zijn, is dat ik op vrt.nu weer een nieuw programma hebt ontdekt. Ik weet niet hoe lang het er al op staat, maar er zijn in elk geval twee seizoenen, en het heet ‘Zelfde Deur, 20 jaar later.’ Ik vertel er in mijn nieuwsbrief morgen meer over, maar daar hoort ge dus een hoop verschillende accenten, en ze zijn allemaal ondertiteld. Da’s vree gemakkelijk, vooral voor de West-Vlamingen, of de West-Vlaamse accenten, want daar kan ik met de beste wil van de wereld niks uit maken.

Enfin, dat was alles van mij, volgende week ben ik er weer!

– – – – – – – – – – – – – – 

Deze transcriptie van de podcast Rebels Nederlands is een cadeauke voor u. Voor de laatste nieuwe afleveringen vindt ge de transcripties in de werkboeken. Dan kunt ge de podcast ook interactief maken! Wilt ge dat eens proberen? Ga dan hier eens kijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.